Značenje tarot karata - velika arkana

Tarot karta Luda

tarot karta luda tarot karta luda

Simboli: Luda polazi na put, luta svijetom, traži istinu i sklad uvijek opterećen svojstvima ljudske dvojnosti. Loše kontroliše svoje instikte. Siguran je jedino u svoju inteligenciju, ali ona nestaje kada je u pitanju djelovanje(okreće nam svoju desnu stranu koja je za razliku od lijeve opterećena). Ta neuravnoteženost će mu smetati pri svakom koraku. Luda vreba svaku od ostale 22 karte, svuda je prisutan kao džoker, ponekad pomaže, a češće postavlja zamke. Iznenadan, neplaniran, tajanstven i moćan poticaj vezan za problem. Taj poticaj dolazi od neočekivane strane i za pitatelja iz nepoznatog izvora. Ako se bude pravodobno i pravilno reagiralo, situacija se može iskoristiti za vlastiti uspjeh. Bezazlenost, Situacija ukazuje na donošenje vrlo važne odluke. Stati na raskrsnicu. Put je pred vama, put i putnik na njemu. Neobičnost, ekscentričnost, glupost, čak i ludost. Neobičan događaj koji je zapanjio ili će zapanjiti zainteresiranog. Pitatelj će morati snagom svoje volje kontrolirati svoju nezrelost i lakomislenost i učiniti najbolji izbor. Ukazuje na probleme koji mogu doći iz lakomislenih odluka i nepromišljenih postupaka. Okanite se žaljenja i samožaljenja, istražite uzroke stvari i naučite nešto iz ovog iskustva. Odlaganje, oklijevanje, bezbrižnost, lijenost, nesposobnost ili neželjenost da se donese neka odluka.
USPRAVNA KARTA: Umjetnički impuls, kreativnost, nastojanje da se uzdignemo iznad materijalnog, neovisnost, hrabrost, otvorenost za nove ideje, plodne misli, nedisciplina, otpor prema autoritetu i redu, ispravan izbor.
OBRNUTA KARTA: Zablude, lakovjernost, neobuzdanost u erotskom smislu, upornost u grešenju, površnost, Uzdržavanje od bilo kakvog posla, neodgovornost za postupke, neumjerenost, prepuštanje kaosu, odustajanje od svakog napora, nehotično izdavanje tajni, poremećenost, poroci, ludilo, Ukazuje na probleme koji mogu doći iz lakomislenih odluka i nepromišljenih postupaka. Simbolizira podvojene ličnosti, lutanje Odlaganje, oklijevanje, bezbrižnost, lijenost, nesposobnost ili neželjenost da se donese neka odluka.
Kabalistička grana na drvu života: Keter 11
Slovo: Alef
Element: Zrak
Brojčana vrijednost: 1
KLJUČNA RIJEČ: izbor

Tarot karta Mag, čarobnjak ili vrač

tarot karta čarobnjak tarot karta carobnjak

Simboli: Čarobnjak u svojim rukama ima sve mogućnosti ka uspjehu, intelektualne, fizičke, duhovne i vitalne. Četiri elementa su predstavljena sa četiri vlati trave, a postolje sa tri noge (pošto se četvrta nalazi u nevidljivom svijetu) Nož(Mačevi) materijalizuje zrak. Novčići(Novac) zemlja. Kupa (Pehar)vodu. Štapić(Štapovi) vatru. Šešir sa žutom kapicom predstavlja kreativni razum do beskonačnosti, bez granica.
Čovjek je mlad i okrenut prema nama. Karta se velikodušno predaje onome ko želi da pokuša da je razumije. Mađioničar može od svog života da uradi ono što on hoće. Sve mu je dato, on bira sredstva. Ozareno lice ličnosti, ukazuje na razdraganost i blagonaklonost. Da su noge sastavljene, on bi se zatvorio u sebe, snaga se nebi širila, već bi u zatvorenom ciklusu kružila njegovim tijelom. Postolje Maga, boje kože, simbolično predstavlja puteno iskustvo koje živi u materiji, Zelena trava odgovara novom rađanju života poslije zime. Zelena boja znači: prilagođavajne. On je glasnik čovjek koji je našao životnu mudrost. On zna da je sve ostvario uz Božiju volju. Mag uspostavlja svoju vlastiti idenitet svojom kreativnosti i vještinom. Zna da životom može vladati razvojem individualnih sposobnosti. Ima kreativnu volju i neograničenu mogućnost. Sposoban je postaviti i riješiti probleme, vladati tokom svojih misli, zapovjedati psihičkim moćima, i gospodariti strastima. Može iz životu izvući materijalnu korist i sposoban je za otkrivanje i pronalaske. Žustrog je uma i prodorne inteligencije, snaga volje, iznenadna inspiracija, ili jasna zamisao. Ima samopouzdanje i originalnost. Mag označava poduzetništvo u poslovima, aktivnost poslovnog čovjeka. Spremnost na rizik.
USPRAVNA KARTA: Karta ukazuje na moguće poslovne poduhvate.Poruke i vijesti koje ukazuju na početke novog ciklusa u životu pitatelja. Pobjeda, riziciNajava nečeg novog ili nekog u pitateljevom životu.
OBRNUTA KARTA: Ukazuje na zloupotrebu moći, na oprez da nebi bio obmanjen riječima punim obećanja. Spletke i ogovaranja, mnogo vike bespotrebne. Ako dođe do poslovnih nevolja, ne treba pokazivati strašljivost. Suočite se sa stvarnošću i svojom kreativnošću i vještinom riješite stvar u svoju korist. Opasnost od slatkoriječivih prijatelja. Utučenost, bolest. Neizvjesnost, konfuzija, svjesna ili nesvjesna prevara. To može značiti, ako je karta okružena lošim kartama, i teškoće u zrelo doba.
Kabalistička grana na drvu života: Keter Binah
Slovo: Bet
Astrološki: Merkur
Brojčana vrijednost: 2
KLJUČNA RIJEČ: jedinstvenost

Tarot karta Velika svećenica - papisa

tarot karta papisa tarot karta papisa

Simboli: Ovo je jako važna karta i ima dvojno značenje Svećenica je čuvar svetišta, upućena je u najviše misterije, ali ona isto tako u rukama drži široko otvorenu knjigu (materije)riječi Hermesa ključ ove karte. Plava boja koja obavija Svećenicu predstavlja duhovnost, koja je važna za drugi svijet. Ona je simbol mentalnog zdravlja, kao i fizičkog, zbog crvene boje haljine, koja se izjednačuje sa vitalnošću, sa cirkuliranjem krvi. Bijela boja koja uokviruje njeno lice pocrtava potpunu čistoću njenog porijekla. Pošto sjedi na bijelom sjedištu, njezino znanje proističe direktno od B-žanskog. Svećenica je simbol majke prirode, plodnosti. Ona je vrlo važna u vezi sa vidovitošću. U trenucima meditacije i koncentracije možemo se napajati tim ogromnim bogatstvom. To je drugo značenje otvorene knjige. Za Svećenicu, put sklada i inicijacije vodi kroz prirodu. Mudrost koja mora cvjetati u čovječijoj duši. Situacija u kojoj se pitatelj nalazi nije saglediva iz postojećeg položaja. Aktivnosti su ispod površine i imaju nevidljiv uticaj. Velika Svećenica može imati velika i razna znanja, ali ona ih teško prenosi u svakodnevnu praksu i primjenu.
USPRAVNA KARTA: Ona je zaštitnica mudrosti i davalac znanja drugima. Simbolizira tajnu, tajna znanja i skrivena osjećanja. Nesposobnost praktičnog rada, ali dobru u činjenju praktičnih savjeta. Karta ponekad ukazuje na platonske uticaje i ženu usjedjelicu. Predosjećanje nekih predstojećih događaja, dolazak nečeg novog,
OBRNUTA KARTA: Čuvati se brbljive žene, ne zanositi se previše, već reagirati uravnoteženo. Želja da se tajno naškodi pitatelju. Ako izvučete ovu kartu kada ispitujete sami sebe u vašem životu može da postoji neka vrsta crnih rupa, razočarenja. Ovi negativni uticaji će vam u stvari, omogućiti da odredite svoj položaj i krenete boljim putem. U takvm trenucima najbolji lijek je blizina prirode. Uostalom, oni koji imaju ovu kartu u svojoj liniji života veoma se loše snalaze u gradu. Naklonjeno joj je sve što se odnosi na prirodu, plodove zemlje i vrtove, botanička istraživanja ili istraživanja životinja. Na nju djeluju godišnja doba i mjesečeve mjene.
Kabalistička grana na drvu života: Tiferet
Slovo: Gimel
Astrološki: Mjesec
Brojčana vrijednost: 3
KLJUČNA RIJEČ: mudrost

Saznajte svoju sudbinu i otkrijte budućnost uz naš besplatni online tarot. Tarot majstori, vidovnjaci, astrolozi, numerolozi, kabalisti i gatare!
Za detaljne informacije i otvaranje tarota, proricanje sudbine, vidovnjake, rune, astrologe, numerologe, kabaliste, gatanje iz karata, ljubavni tarot nazovite naše vrhunske stručnjake sa višegodisnjim iskustvom koji će vam rado pomoći od 0 - 24 sata.

astrotarot

Tarot Majstori, Astrolozi, Vidovnjaci, Gatare,
Proroci, Tumačenja snova, Feng-Shui savjeti, Reiki, Bioenergetičari, Numerolozi,
Skidanje Uroka

ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP admin@astrotarot.com.hr
InfoTel:HR:072/700-700, SR:+381113216815, CG: +38220405889, MK: +38923207687


Tarot karta Kraljica - carica

tarot karta čarobnjak tarot karta kraljica

Simboli: Ova otmjena žena posjeduje svu mudrost svojih godina, a u isto vrijeme ima mladalačku snagu. Žezlo, simbol zemlje, daje joj moć nad materijom. Haljina i crvena kapa predstavljaju izvandrednu snagu koja struji ovom kartom. Plava boja tunike stavlja tu snagu u službu duha. Karta intelekta u svom najvišem obliku, odraz rasuđivanja i zdravog razuma, ipak podrazumjeva probleme humanizma, jer sjedi na sjedištu koje je boje kože. Ona gleda ulijevo, sjedi, sve je pasivnost u službi materije. Carica je u potpunoj ravnoteži i sa sobom i sa svojom okolinom, ona čini stvari mogućim i ostvarivim. Ona je obećanje napretka i rasta, plodnost u svim stvarima. Ispunjenje, užitak, adovoljstvo. Njeno zanimanje za svakidašnjost ukazuje na materijalistički pristup, ispunjenje odluka na temelju utvrđenih činjenica.
USPRAVNA KARTA: Ukazuje na poslovnu ženu koja motivira uspješnog partnera ili supruga, odlučna i ravnopravna. U osobnim stvarima predstavlja majku, ženu, sestru, Odnosi se na brak, djecu, obitelj, i materijalno bogastvo.. Trudnoća, materinstvo. Obećava radost zbog uspjeha i postignuća, rješenje zamršenog problema. Sretno rođenje, razvoj događaja u pozitivnom smjeru. Najava istinske sreće, zadovoljstvi koje prerasta u kreativnost.
OBRNUTA KARTA: Može ukazati na žensku prevaru, lažna ogovaranja. Neumjerenost, rasipnost. odlaganje u napredovanju, neodlučnost. U vezama i brakovima ukazuje na otuđenje među partnerima, koketiranje i razvrat. Takođe moguća i neplodnost ili pak neželjena trudnoća. Osoba koja ima u liniji života ovu kartu, ili je često izvlači nije se mogla baviti izučavanjem na početku svoga života. Ukazuje na opreznost.
Kabalistička grana na drvu života: 14
Slovo: Dalet
Astrološki: Venera
Brojčana vrijednost: 4
KLJUČNA RIJEČ: obilje

Tarot karta Kralj - Car

tarot karta čarobnjak tarot karta kralj

Simboli: Kralj ima krunu a osobe koje je nose uvijek se povezuje sa Božanskim. Ona zaklanja potiljak, osjetljivo mjesto ljudi. Kralju je to mjesto zaštićeno, dakle na njega se ni u kom slučaju ne može vršiti uticaj. Crvena boja znači akciju, ali plave boje ukazuje da tu akciju kontrolira duh. Brada kao i kosa i cipele bijele boje su simboli mudrosti. Duhovna i matreijalna snaga ne podrazumjevaju nikakvu proračunatost. Lijeva ruka na pojasu na nivou sunčevog pleksusa, kontroliše beskorisna osjećanja. Grb na kome je kraljicin orao nalazi se na lijevoj strani, označava da se relizacija mišljenja obavlja u materiji ali se svakom ostavlja njegovo vlastito prosuđivanje. Kralj je samo savjetnik i ima mali uticaj na našu sposobnost prosuđivanja. Pojas na odijelu predstavlja snagu koja spaja suprotnosti i održava ravnotežu.. Zeleni medaljon označava da Kralj nije lišen osjećaja.
USPRAVNA KARTA: Po predanju ove karta zove se kubični kamen i u odnosu je sa stvaranjem. Svojom razboritošću, iskustvom i znanjem uspostavlja autoritet i ravnotežu, vlast i zaštitu. Postiže sve što želi. Kada se ova karta pojavi, često se tumači na način, da postoji osoba moćnija od pitatelja o kojoj ovisi ostvarenje njegovih ciljeva. Treba od nje tražiti pomoć i potporu. Ako se radi o nekom suočavanju, ova karta nagovještava pobjedu. Uspjeh, kreativnost, autoritet. Pruža mogućnost sretne promjene, koje su željene i prihvaćene.
OBRNUTA KARTA: Moguć gubitak položaja na poslu, smetnje u obitelji. Opasnost od tjelesnog povređivanja u sukobu ili zbog nepažnje. Jake emocije i nemogućnost da ih se nadzire, a to rezultira nedostatkom snage koja je potrebna za ostavenje onoga što želimo. Ako je ova karta na čelu linije života, zahtjeva ogroman rad i označava a svaka lijenost predstavalja opasnost. Okrenut budućnosti, on se zadovoljava time da napušta one koji ne mogu da ga prate. U slučaju da vam posao koji radite ne odgovara, Kralj će vam pomoći da ga promjenite. Ova karta olakšava donošenje odluke, ona je simbol prije duhovne nego vremenske nadmoći.
Kabalistička grana na drvu života: 28
Slovo: Tsadi
Astrološki: Ovan
Brojčana vrijednost: 5
KLJUČNA RIJEČ: vladar

Tarot karta Papa

tarot karta čarobnjak tarot karta papa

Simboli: Papa predstavlja iskustvo, duhovnu moć kojom upravlja i utiče kratkotrajno na svoje sljedbenike. Ruka koja sudi i drži moć je očišćena računice. Položaj Papine lijeve ruke određuje njegov veliki zadatak: bestjelesnu ljubav. Njegovo znanje ne prelazi direktno u naša čula, jer se ne vide ni njegove noge ni zemlja; njemu je potrebno ljudsko posredovanje. On svoje znaje rasprostire na materiju i svoje sljedbenike. Ističe moralnu snagu, kontrolu strasti, poudanu vjeru, savjesnost, poštenje. Papa je milosrdan, velikodušan, ali zna da nema slobode iznad univerzalnog zakona. Daje mudrost, podučava, tumači, čovjek od autoriteta čiji savjet treba poslušati. U stanje je sitauciju rasvjetliti i nači rješenje bez sukobljavanja, na način da se čovjek pokori društenim normama. Ako se radi o intimnim stvarima, Papa potvrđuje legalnost zajedništva i nagovještava vjenčanje i brakove, sklad, razumjevanje, mir, sređenost. Savjet i pomoć prijatelja, brak ili intimni odnosi bazirani na ljubavi i obostranom interesu, Prilikom otvaranja pomalo zavisi od drugih karata koje je okružuju. U liniji života ova karta označava stabilnost mentalnih snaga kao i principa, potrebu za ravnotežom, ona često označava osobu koja je kasno odabrala poziv.
USPRAVNA KARTA: Ova karta je zdrava kada se radi o željama. Papa simbolizira velike pokrete, religiozne misli ili one koje teže napretku čovječanstva. Ako je karta okružena lošim kartama, to znači da je neka istina loše shvaćena ili da je odbačena.
OBRNUTA KARTA: Govori o čovjeku bistra uma koji probleme rješava na originalan način i ne oklijeva ići nekonvencijalnim putevima. Ne boji se novi avantura i istraživanja. Može takođe označavati i prekomjernu dobrotu koja je prerasla u svoju suprotnost, a to je slabost nepotrebna i štetna velikodušnost-glupost, poniznost, odricanje. Ukazuje ponekad na teškoće mladih sa profesorima, koji i ne razumiju, a takođe i na osobu koja je obrazovna, ali joj nedostaje mudrost pa njezine savjete treba uzeti sa rezervom. Nalazeći se u okruženju loših karata, često ukazuje na klevete. Moguće da neko ima moć nad pitateljem zbog informacije koje o njemu ima. Savjet od drugih, lažno ponašanje, nevjeran prijatelj.
Kabalistička grana na drvu života: 16
Slovo: Vav
Astrološki: Bik
Brojčana vrijednost: 6
KLJUČNA RIJEČ: tradicija

Tarot karta LJubavnici

tarot karta ljubavnici tarot karta ljubavnici

Simboli: Sa ovom kartom napuštamo svijet arhetipova prvih pet karata i ulazimo u svijet koji prelazi od duhovnog ka fizičkom, a taj put prolazi kroz ljubav. Ova karta nam uvijek omogućava izbor;i jedan i drugi od dva otvorena puta(dvije ženske figure)mogu da budu dobar izbor, to ovisi od prirode onoga ko postavlja pitanje.. Jedino njegova intuicijamože da da pravi odgovor. Jedan od ovih puteva koji je prestavljen plavušom je čista osjećajnost, raspoloživost, seksualni život je u ovoj karti radost življenja. Druga žena gleda ustranu: ona simboliše idealizovanu želju druge žene, projekciju Anime. Ovdje je u pitanju izbor između konkretne ljubavi i apstraktne želje. Kupidon, simbol ljudske ljubavi, nalazi se na bijelom Suncu(čistoća)zraci koji su nositelji energije, sedam crvenih, osam plavih, i osam žutih (akcija ljubav koja polazi od razuma i sama zavisna od duhovnog ). Ostvaruju ravnotežu u tri svijeta zahvaljujući ljubavi. Strijela je okrenuta zemlji(materija)i predstvalja brzinu i sigurnost izbora. Tradicija povezuje ovu kartu za mit o Kastoru i Poluksu. Poluks je bio Zeusov sin, znači besmrtan. poslije Kastorove pogibije u jednoj bitci on je sišao u carstvo mrtvih, Had, kako bi svoju besmrtnost podjelio sa svojim bratom. To je znak raspoznavanja po ljubavi.
USPRAVNA KARTA: Ova karta u sebi sadrži neprestanu evoluciju strastvenog bića, osjećajne susrete, izbor na materijalnom području. Ako osoba izvuće ovu kartu može da se bavi dvjema profesijama. Simboliše vezu, brak, udruživanje, fizičku i moralnu toplinu. Iznenadnim bljeskom uvida, riješit će se na izgled nerješiv problem. Ne može se ići dvjema stazama niti je mudro sjediti na dvije stolice. Ljubav i seksualna privlačnost. Ova karta je karta zdravlja, liječenja prirodnim sredstvima.
OBRNUTA KARTA: Ukazuje na potrebu da se stvari preispitaju, možda potraži savjet ili dokaz. Može označavati i teškoće u nekom izboru, nesretan seksualni život Općento ako se radi o ljubavnim odnosima, razvodu ili razlazu. Takođe, razočarenja u prijateljstvo, nesloga, nepouzdanost, nevjera. Propalo vjenčanje, sukobi, djetinjasto ponašanje i upadanje u zamku neiskrenih i podlih ljudi koje nismo tačno prosudili(lažni prijatelji). Mješanje roditelja u naše intimne odluke. Ne temeljite prosudbe na sumnjičenjima i problematičnim ogovaranjima. U velikoj kušnji od vas se traži hrabrost. Rastanci, odlasci, U liniji života označava nježno zdravlje, neophodnost da se prinađe ravnoteža između osjećajnog i fizičkog ili sporost u ostvarenju planova.
Kabalistička grana na drvu života: 17
Slovo: Zain
Astrološki: Blizanci
Brojčana vrijednost: 7
KLJUČNA RIJEČ: ravnoteža

Tarot karta Kočija

tarot karta kočija tarot karta kocija

Simboli: Vozač, koji je kralj na svom posjedu, pobjednik, razborit je i raspoloživ. Sve ga navodi na svjesnu akciju. Krugovi na žezlu simboliziraju energiju, kupa i spirala uspon. On stalno napreduje na matreijalnom i duhovnom planu. Međuti, za velike napore, borbu, vještije koristi svoju razboritost nego svoj rad na matreiji(noge i stopala figure se ne vide). Stubovi, negativan i potitivan pol, koji su dva svijeta materija i duh, simboliziraju ravnotežu. Oklop predstavlja mentalnu moć, nad tri svijeta i pobjedu nad materijom. 19 dugmadi vezuju ovu kartu za kartu xix Sunce. bijela kragna označava pravu riječ, iskrenost figure. Vozač zna kuda ide i dvije mogućnsti koje su postavljene konjima različitih boja podjednake su i on gospodari njima. Mjesec (desno rame) odgovara prošlosti, vozač djeluje pomoću znanja, iskustva i sjećanja. Sunce (lijevo rame) daje svjesnost misli. Osoba je lucidna i sigurna u sebe, Lijeva ruka vozača označava osjetljive dijelove tijela ove karte -kukove i bubrege.
USPRAVNA KARTA: Najvažnjie je ustrajati na samodisciplini i kontroli situacije koja predstavlja problem, s uloženim trudom se može pobjediti. U konkretnoj situaciji ova karta može označavati pobjeđene teškoće i suprotne uticaje. Vrhunac uspjeha i omiljenost. Međutim da bi uspjeh bio trajan potrebna je stalna pažnja. Osoba ima volju i znanje, želi postići određeni cilj, međutim, ne obraća pažnju na skrivene uticaje i opasnost od njih. Ako se samo malo opusti i prepusti iliuziji, izgubit će kontrolu nad vozilom. Kada se pojavi ova karta, ima nade da se pitatelj riješi sumnji i zablude gllede onoga što ga zanima, takođe da ostvari svoju ambiciju i pobjedi. U poslu, označava zasluženo pomaknuće, službena putovanja.
OBRNUTA KARTA: Propuštena zadnja prilika da se stvari dovedu u red. Samoobmanjivanje i neutemeljene ambicije. U poslu predstavlja grozničav napor preopterećenost i nužnost predaha, potrebu da se posao raspodjeli na druge. Opasnost da nedopuštena sredstva za postizanje ciljeva postanu prihvatljiva. Poziv u rat. Neprijatne novosti, neočekivano loša sreća. Okrenuta kola naopako mogu da budu znak nesreće, loših vijesti, Može da predskaže veliki bijes, beskorisne svađe, loše usmjjrenu ljubav ili volju, U liniji života označava da osoba treba da se suzdržava svojih strasti,. To je karta borbe i trijunfa u borbi, Ona zahtjeva odgovornost, Svi simboli teže ravnoteži ali u putovanju i pokretima, promjeni posla, prelasku na viši položaj. Uostalom onom ko je izvuče obaćava pobjedu pod uslovom da održi ravnotežu između svjesnog i nesvjesnog. Dva konja.
Kabalistička grana na drvu života: 18
Slovo: Chet
Astrološki: Rak
Brojčana vrijednost: 8
KLJUČNA RIJEČ: nadzor