Kineski horoskop

Kliknite ovdje i prelomite kolačić sreće!!!

Kineski zodijak i kineski horoskop su stari tisućama godina i prethode razvoju zapadnog horoskopa. Danas milioni ljudi širom svijeta rado konzultiraju kineski horoskop i astrologiju kineskog zodijaka. Dok je zapadna astrologia bazirana na mjesecima u godini, kineska astologija je bazirana na dvanaestogodišnjem lunarnom ciklusu. Vaš znak kineskog horoskopa je određen s godinom u kojoj ste se rodili ( zbog toga je potrebno konzultirati kineski kalendar)

Svaki znak kineskog horoskopa i osobe rođene u njemu su predstavljene jednom od dvanaest životinja i sa setom karakteristika za koje kinezi vjeruju da predstavljaju prirodu tih životinja. Legenda govori da je 12 životinja kineskog horoskopa odabrao sam Buddha. Kada je Buddha bio blizu smrti pozvao je sve životinje da ga posjete. Došlo je 12 životinja koje su danas znakovi u kineskom horoskopu: Štakor, Bivol, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pjetao, Pas i Svinja. Zbog toga što su mu došli u posjetu Buddha ih je nagradio tako to ih je izabrao za prikaz 12 faza zodijaka kineskog horoskopa.

Jedna od najinteresantnijih upotreba kineskog horoskopa je istraživanje kompatibilnosti između znakova. Koji par čine najbolje ljubavnike? Partnere? Prijatelje? Iskoristite alate u nastavku da bi saznali više o svom znaku kineskog horoskopa i kako se slažete s ostalim znakovima. Za osobna tumačenja molim kontaktirajte naše vrhunske poznavatelje kineskog zodijaka i horoskopa.

Pročitajte još:Osobine u kineskom horoskopu , Kineski horoskop za 2014 , I ching proricanje , Kineska studija o prehrani , Kineske mudrosti , Privucite novac uz Feng-Shui , Proricanje bambusom , Kristal Žad , Jin i Jang

Pronađite svoj znak:

Vaš datum rođenja:
   

Saznajte kako se slažu znakovi!:

Datum rođenja prve osobe: Datum rođenja druge osobe:
       

Naučite više o znakovima:


Kliknite ovdje i prelomite kolačić sreće!
Dnevni kineski horoskop primer

Dnevni Kineski horoskop

 • Pacov

  Danas vam zvezde poručuju da budete praktični. Ovo je veoma intenzivan period. Planetarna energija će vam dati neophodan podsticaj što se tiče društvenih zbivanja. Više nego uobičajeno! Dajte sve od sebe da iskombinujete posao i društveni život u jednakoj meri. Večeras pozovite omiljene ljude.
 • Bivo

  Neki od vas mogli bi se suočiti sa stresom zbog čekanja prave ljubavi ali i isto tako čekanja da budu nezavisne osobe. Morate uspostaviti ravnotežu. Recite naglas šta želite, ali nemojte biti impulsivni ili suditi drugima. Potrebno je vreme da se slože kockice. Nemojte biti neraspoloženi.
 • Tigar

  Podelite sa ljudima svoje planove jer su voljni da vam pomognu. U vremenu kada se dosta njih susreće sa raskidima budite zahvalni na divnoj porodici ili prijateljima oko vas. Neprocenjiva je ta pažnja i ljubav. Provedite vreme sređujući svoj dom ali i pojednostavljujući ga.
 • Zec

  Tajne u bilo kojoj vezi stvaraju samo zastoje i smetnje. Ovo je idealan dan da se otvorite prema nekome bliskom. Odredite životna polja na kojima ste uspešni i počnite odatle. Možete izbeći nepotrebne rasprave ako iskoristite šarm i diplomatiju. To će učiniti razgovor daleko lakšim.
 • Zmaj

  Ovo bi mogao biti veoma strastan ili pravi avanturistički dan. Kada je ljubav u pitanju, očekujte pravo razbuktavanje strasti. Biće vam veoma lako da pokažete svoja osećanja. Izlazak sa prijateljima večeras može vam pomoći da razbijete tugu zbog nečeg iz prošlosti.
 • Zmija

  Danas prihvatite svaku kritiku sa zahvalnošću. Niko nije savršen i nema potrebe da gubite kontrolu zbog nečega što vam se nesviđa. Večeras se posvetite sebi i svojim uživanjima. Na kraju dugog dana potreban vam je vaš komfor. Zapalite sveće, pustite muziku i uzmite dobru knjigu u ruke.
 • Konj

  Nemojte se danas prihvatati posla više nego što možete da odradite. Suočite se sa svakim ograničenjima, ali ne dozvolite da vas to obeshrabri. Lagan i pažljiv pristup je najbolji. Moguće je da ćete biti malo nervozni ili se osećati usamljeno, ali to je samo trenutna faza i ne treba da je shvatate ozbiljno.
 • Koza

  Danas biste se mogli osećati dosta lenjo, ali ako vredno radite i održite obećanja to će vam doneti rezultate. Dajte sve od sebe da završite šta ste započeli. Ukoliko ste singl, razmislite o jednoj ljubavnoj ponudi, posebno ako se osećate usamljeno. Bolja opcija uvek je da provedete više vremena sa prijateljima kojima verujete.
 • Majmun

  Danas je dan kada treba da se smejete i zabavite. Vizualizujte ono što želite i krenite po to! Uložite više energije i napora u građenje jedne veze do koje vam je stalo. Ovo je idealan dan da se založite za bilo kakav porodični projekat ili plan. Strpljenje i istrajnost su ključne reči za uspeh.
 • Petao

  Pozitivan stav može odagnati svaku stresnu situaciju. Računajte danas na frustraciju i borbu ako budete kritikovali. Energija je idealna za praktične planove i suočavanje sa prošlošću. Stavite na prvo mesto potrebe starijih i dece iz porodice. Ljubavni planovi mogu uticati da vaša mašta radi prekovremeno!
 • Pas

  Danas biste mogli razmišljati o velikim planovima i daleko široj slici svog života. To bi moglo da izazove posebnu pažnju na neke detalje koji mogu biti iritantni. To, takođe, može uticati da počnete da naređujete. Duboko udahnite ako se osećate previše emotivno u nekoj nefer situaciji. Bolje je da ostanete mirni nego da reagujete.
 • Svinja

  Danas ćete biti najsrećniji ako se bavite pitanjima svoga doma. Najviše vremena bi moglo da vam odvuče pažnja prema deci ili kućnim ljubimcima. Nemojte se ustručavati da tražite pomoć, ako vam je potrebna. Veče je idealno da se družite sa nekim koga dugo poznajete.