Kineski horoskop

Kliknite ovdje i prelomite kolačić sreće!!!

Kineski zodijak i kineski horoskop su stari tisućama godina i prethode razvoju zapadnog horoskopa. Danas milioni ljudi širom svijeta rado konzultiraju kineski horoskop i astrologiju kineskog zodijaka. Dok je zapadna astrologia bazirana na mjesecima u godini, kineska astologija je bazirana na dvanaestogodišnjem lunarnom ciklusu. Vaš znak kineskog horoskopa je određen s godinom u kojoj ste se rodili ( zbog toga je potrebno konzultirati kineski kalendar)

Svaki znak kineskog horoskopa i osobe rođene u njemu su predstavljene jednom od dvanaest životinja i sa setom karakteristika za koje kinezi vjeruju da predstavljaju prirodu tih životinja. Legenda govori da je 12 životinja kineskog horoskopa odabrao sam Buddha. Kada je Buddha bio blizu smrti pozvao je sve životinje da ga posjete. Došlo je 12 životinja koje su danas znakovi u kineskom horoskopu: Štakor, Bivol, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pjetao, Pas i Svinja. Zbog toga što su mu došli u posjetu Buddha ih je nagradio tako to ih je izabrao za prikaz 12 faza zodijaka kineskog horoskopa.

Jedna od najinteresantnijih upotreba kineskog horoskopa je istraživanje kompatibilnosti između znakova. Koji par čine najbolje ljubavnike? Partnere? Prijatelje? Iskoristite alate u nastavku da bi saznali više o svom znaku kineskog horoskopa i kako se slažete s ostalim znakovima. Za osobna tumačenja molim kontaktirajte naše vrhunske poznavatelje kineskog zodijaka i horoskopa.

Pročitajte još:Osobine u kineskom horoskopu , Kineski horoskop za 2014 , I ching proricanje , Kineska studija o prehrani , Kineske mudrosti , Privucite novac uz Feng-Shui , Proricanje bambusom , Kristal Žad , Jin i Jang

Pronađite svoj znak:

Vaš datum rođenja:
   

Saznajte kako se slažu znakovi!:

Datum rođenja prve osobe: Datum rođenja druge osobe:
       

Naučite više o znakovima:


Kliknite ovdje i prelomite kolačić sreće!
Dnevni kineski horoskop primer

Dnevni Kineski horoskop

 • Pacov

  Najbolje rezultate ćete postići ako direktno zatražite šta vam je potrebno, bez okolišanja. Ukoliko vas neko odbije, ne primajte to previše k srcu. Ovaj dan je odličan za novine i promene u oblačenju. Takođe, učinite nešto za vaše najmilije - za početak, posvetite im se.
 • Bivo

  Ovaj dan ćete započeti verovanjem u neke ideje za koje će se kasnije ispostaviti da su bile potpuni promašaj. Zaustavite svaki oblik agresivnosti koji primetite kod sebe, a koji je usmeren na nekog iz vaše neposredne okoline. Ne prenagljujte u reakcijama.
 • Tigar

  Imate potrebu da se krećete u velikom krugu ljudi, ali i da zbližite neke osobe za koje smatrate da bi odlično funkcionisale zajedno. Pokušajte da sa osmehom prihvatite kritiku na svoj račun. Ne shvatajte neke stvari lično i ne brinite previše - koliko ljudi, toliko ćudi.
 • Zec

  Danas bi bilo poželjno da se posvetite nekim kreativnim projektima vezanim za vaš dom i porodicu. Ako smatrate da je neophodno, uradite neke popravke kako bi vaš životni prostor postao mnogo lepši i sigurniji za život. Pokažite da ste osoba od poverenja - sačuvajte neke poverene tajne.
 • Zmaj

  Vaša imaginacija i senzibilnost uticaće na to da danas provedete zanimljive momente radeći stvari u kojima uživate. Posvetite se vašim prijateljima i uživajte u malim zadovoljstvima. Potreba za socijalizacijom će biti naglašena. Podelite neka zamljiva iskustva i ideje.
 • Zmija

  Mnogo vremena proveščete ugađajući drugima, a vaše potrebe ćete morati da ostavite po strani. Ovo može biti prilično stresno, pogotovo ako vas čeka i mnogo profesionalnih obaveza. Potrudite se da date sve od sebe i bez mnogo nerviranja pregurate ovaj dan.
 • Konj

  Ovaj dan prolazi u znaku promene. Nerealna očekivanja koja imate od drugih smanjiće šanse da istinski uživate. Budite osećajni i imajte razumevanja, naročito u vezi vašeg emotivnog partnera. Bićete u prilici da ostavite pozitivan utisak na druge. Iskoristite je na najbolji mogući način.
 • Koza

  Danas bi bilo poželjno da stavite akcenat na vaš dom i porodicu. Potrudite se da se rešite svih stvari koje vam samo zauzimaju prostor, a ničemu ne služe. Pokušajte da ne gubite živce ako shvatite da ne možete da pozavršavate sve što ste naumili. Neke obaveze slobodno ostavite za sutra.
 • Majmun

  Lako je biti uplašen od nepoznatog, ali ono čega se najviše bojimo se uglavnom nikad ni ne ostvari. Nađite način da pobedite vaše strahove. Ne razmišljajte previše o budućnosti, već naučite da uživate u sadašnjosti. Provedite vreme sa prijateljima i porodicom.
 • Petao

  Bićete tvrdoglaviji nego inače, pogotovo u vezi načina na koji želite da se neke stvari odvijaju. Ukoliko se previše budete fokusirali na ono na čemu insistirate, propustićete šansu da uživate u onome što već imate. Naučite da smanjite prohteve. Naročito one u vezi vaših najmilijih.
 • Pas

  Sreća i dobro zdravlje su danas usko povezani. Obradovaće vas vest vezana za jednog člana porodice koju ste već duže vremena iščekivali. Danas će vam mnogo značiti dobra organizacija. Potreba da ugodite sebi i stvorite komfor u prostoru u kome boravite je nešto na šta treba da se fokusirate.
 • Svinja

  Intenzivne emocije treba da držite pod kontrolom, naročito u jednoj situaciji vezanoj za vaš posao. Prestanite da insistirate na perfekciji i traženju grešaka. Obratite pažnju i na vaš ljubavni život. On vam je danas, kao i mnogo puta do sada, sigurna luka.